Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı Hk.
Tarih: 26 Temmuz 2024

Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı Hk.

ÖZEL YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSANS BÖLÜMÜ
BÖLÜM EĞİTİM DİLİ HAZIRLIK EĞİTİMİ BURS 2024 KONTENJANI
Oyunculuk (Tam Burslu) Türkçe İsteğe Bağlı Burslu 5
Oyunculuk (%50 İndirimli) Türkçe İsteğe Bağlı %50 İndirimli 25

2024 2025 Akademik Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek programı için başvuru şartları ve yüklenilecek belgelere dair detayları inceleyebilirsiniz.

İstanbul Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü Özel Yetenek Sınavı Başvuru Şartları

Özel Yetenek Sahne Sınavına başvurmak isteyen aday öğrencilerimizin, online sistem üzerinden https://obs.beykent.edu.tr/oibs/ffa_app/login.aspx adresine erişerek başvurmaları veya Ayazağa-Maslak yerleşkesine gelerek sınav başvurusunu gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Sahne sınavı Ayazağa-Maslak yerleşkesinde yüz yüze yapılacaktır.

Yüklenecek Gerekli Belgeler

• Tyt Sonuç Belgesi

• Kimlik Fotokopisi

Oyunculuk Bölümü Sınav Gün ve Saatleri

Sahne sınavı, hafta içi her gün 10.00-12.00, 13.00-16.00 saatleri arasında jüri üyeleri tarafından yapılacaktır.
Aday öğrencilerimizin, 2024 yılında ÖSYM Temel Yeterlilik Testinde (TYT) hesaplanmış puan sonucu alması halinde Özel Yetenek Sınavına başvuru yapma hakkı olacaktır.

Sahne sınavına girecek adaylar, modern tiyatro örneklerinden veya dünya klasiklerinden, bir DRAM ve bir KOMEDİ olmak üzere, iki tirat oynamalıdır.

Ayrıca adaylardan bir şiir veya bir şarkı istenecektir. Adayların sınava gelirken siyah kıyafet giymeleri gerekmektedir.

Eksik evrak olması durumunda başvuru tamamlanamayacaktır.