Tarih: 04 Kasım 2020

Yerleşkelerimize HES Kodu ile Giriş Yapılacaktır

Beykent Ailesi'nin Değerli Üyeleri;

Pandemiye karşı aldığımız önlemler kapsamında; sağlığınızı korumak, sizlerin yerleşkelerimizde daha izole ve güven içerisinde olmanızı sağlamak amacıyla, 04.11.2020 tarihinden itibaren öğrencilerimiz, akademik-idari personelimiz ve ziyaretçilerimizin, yerleşkelerimize girişleri esnasında HES Kodu Sorgulaması yapılacaktır.

Bu nedenle; yerleşkelerimize giriş yapmak isteyen kişilerin, ilgili görevlilere HES Kodunu göstermesi önem arz etmektedir.

Giriş esnasında, görevliler tarafından yapılan ateş ölçümü ve maske kontrolü devam edilecek olup; grip veya soğuk algınlığı belirtiniz bulunması halinde, Üniversitemiz girişindeki güvenlik personeline bilgi vermeniz rica olunur.

Unutmayalım, Covid-19 alacağımız önlemlerden daha güçlü değildir!

HES Kodu Nasıl Alınır?

1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir.

“HES Kodu Oluştur” butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

HES uygulamasını AppStore’dan ve Google Play’den indirebilirsiniz.

2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve “Paylaşım Süresi” gün sayısı olarak yazılır ve 2023'e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, geçerli gün sayısı kadar HES Kodunuz telefonunuza gönderilecektir.

Örnek; HES 12345678901 1234 45

3- E-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden, “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçip “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklayarak HES Kodunuzu alabilirsiniz.