Tarih: 05 Mayıs 2023

İlber Ortaylı’nın Övgü ile Bahsettiği Eser Çevirisi: Napoléon – Hayatı

İstanbul Beykent Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü Araştırma Görevlisi Barbaros Uzunköprü, tarih alanında büyük önem taşıyan bir eserin çevirisine imza attı.

İstanbul Beykent Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü Araştırma Görevlisi Barbaros Uzunköprü, ilerlettiği akademik çalışmalarının yanında; kaleme aldığı eser çevirileri ile askeri tarih literatürünün gelişimine de katkı sağlıyor.

Barbaros Uzunköprü’nün Kronik Kitap’ta yayınlanan “Napoléon – Hayatı” başlıklı son çevirisi, 1000 sayfayı aşkın bir tercüme metni ile geçtiğimiz günlerde okuyucuyla buluştu.

Tarihçi Akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı eserle ilgili yaptığı açıklamada, “Gençliğimizde Avrupa veya dünya tarihinden böyle bir tercüme yapılıp basılması hayal edilemezdi. Napoléon üzerine ilk değil ama şu ana kadar neşredilen en ağır çalışma” ifadelerini kullandı.